dilluns, 22 de febrer del 2010

CP ES VINYET 1r 19-2-2010

ESCOLA: CP ES VINYET
CURS: 1r
ITINERARI: FREU
TEMÀTICA: PAISATGE, BOSC, BANYARRIQUER I CARBONER.


Dins els terrenys de Cal Reis, situats a la Vall d'Orient, començam a diferenciar els tres tipus de paisatge que es veuen: natural, urbà i rural. A la fotografia ens trobam situats dins un paisatge rural, o sia, modificat per l'home.
Entram dins el bosc de la vessant nord de la Talaia de Cal Reis i observam com està format. Observam la gruixa de les soques de les alzines per tal de fer-nos una idea de l'edat d'aquestes.

Aprenem a sembrar un aglà de forma correcta per tal que neixi una alzina.



Ens agrada anar per dins l'alzinar, escoltar els renous dels ocells i observar l'entorn natural d'aquest, la qual cosa, no sempre podem fer.


El banyarriquer és un insecte que fa malbé les alzines. Les larves mengen l'escorxa i després la llenya de l'arbre de tal manera que aquest arriba a morir.




Hem recollit qualque aglà per sembrar a l'escola o a casa.






L'ofici de carboner ja no es practica actualment, però durant molt d'anys es va practicar a la Serra de Tramuntana ja que el carbó vegetal era una font d'energia molt important per a les llars.






Dins aquesta barraca hi vivia el carboner i la seva família, les condicions de vida eren dures i l'estància molt llarga. Hi vivien durant sis o set mesos.
Esperam que torneu un altre any.
Xavier i Rafel








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada