dilluns, 8 de març del 2010

CP TALAIOT 1r i 2n 4-3-2010


ESCOLA: CP TALAIOT
CURS: 1r i 2n
ITINERARI: FREU
TEMÀTICA: PAISATGE, CARBONER, BANYARRIQUER I CICLE D'AIGUA.

Quan arribam a Orient ens expliquen les normes per poder fer un itinerari dins un espai diferent del que hi ha a l'escola. No és el mateix anar per dins un paisatge urbà que si és natural o rural.
Hem de caminar un poc per la carretera abans d'entrar dins els camps de conreu de Cal Reis, sempre ho feim per l'esquerra. Al fons podem veure el poble d'Orient.


Dins els camps de conreu podem observar els diferents tipus de paisatge i els arbres fruiters que ens trobam a prop nostre: cirerers i pomeres. També estudiam el cicle de l'aigua i l'aprofitament d'aquesta.


Les plantes que ens anam trobant ens ajuden a entendre un poquet millor l'entorn que ens envolta i l'ús que antigament en feien.


El banyarriquer és un escarabat que fa malbé les alzines ja que es menja la fusta de l'arbre. Hi ha gent que considera que a Mallorca és una plaga. El banyarriquer el podem trobar tant a les alzines com a arbres fruiters.





Els carboners feien una feina molt dura per la Serra de Tramuntana ja que durant sis o set mesos feien carbó en unes condicions duríssimes. Nit i dia havien de vigilar la sitja i preparar-ne d'altres. No tenien cap tipus de comoditat.





En aquest forn hi feien el pa i també hi torraven la carn que havien caçat.







Aquest és el Pas de s'Estaló, un lloc digne de visitar si un vol veure tota la Vall d'Orient. Aquest pas servia per comunicar Orient amb Sta.Maria i amb altres indrets. Els traginers hi passaven per aquí.






Ens ha donat temps de sembrar un aglà i d'aquesta manera hem pogut aprendre com es fa de forma correcta. Així ajudarem a mantenir l'equilibri al bosc.
Fins a una altra,
Xavier i Rafel.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada