dimecres, 4 de març del 2009

SANT FELIP NERI 24 I 25/02/08

Ruta: Es Freu i Castell d'Alaró. Estada de dos dies dels alumnes de 2on d'ESO de l'escola Sant Felip Neri. Aquests dos dies hem treballat l'alzinar, els carboners (sitges i barraques), la plaga del banyarriquer i el torrent amb la visita del Salt des Freu. El segon dia hem treballat el paisatge natural i l'humanitzat. Hem treballat el cultiu de les oliveres i la seva importància econòmica a Mallorca. Finalment hem visitat el castell d'Alaró i hem estudiat la seva història. Dos dies molt xulos amb alumnes molt interessats en els temes tractats. Una passada!. Enhorabona a en Pedro i na Malena.
Primer dia
Na Fidela ens explica com ens organitzarem aquests dos dies i el treball que durem a terme.




Estudiam l'alzinar, el bosc representatiu del clima mediterrani, tota una jòia! i ens introduim en el món de les plagues amb l'estudi del banyarriquer.



Visitam el Salt des freu. Un bot d'aigua espectacular!


Segon dia.




Cultiu d'oliveres de Son Barnadàs. Antigament un dels recursos econòmics més importants d'aquestes contrades de la Serra. Configuració del paisatge en funció de la utilització que en fa l'home. Equilibri entre paisatge natural i paisatge humanitzat.



Detall de la murada natural del Castell roquer d'Alaró.



Torre des Constipador amb arc musulmà. Explicam la importància estratègica del castell per a les diferents cultures que hi han passat (Pre-talaiòtica fins al reinat d'Alfons III amb l'explicació de la llegenda dels generals Cabrit i Bassa).

Enhorabona a tots i fins aviat!

Pd: Enhorabona a en Felipe, ha fet unes fotos magnífiques!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada