dimecres, 25 de març del 2009

CP RAFAL VELL 17-03-09

Ruta: Castell d'Alarò.
Curs: Cinquè CP Rafal Vell.
Temes tractats: Treball clau dicotòmica. Diferenciació espai rural, espai natural, antropisme. Serra de tramuntana (activitats econòmiques, valors naturals, alzinar). Introducció espècies d'aus més comunes (ropit i pinsà). Història Castell Alaró (Castell roquer).



Començam a treballar amb la clau dicotòmica, una eina molt adequada per introduir-nos en el coneixement de les plantes de la garriga balear. Ara toca als nins engrescar els pares i fer una sortida amb la clau i comprovar la seva eficàcia!

Aquest material es pot despenjar des de la nostra web. Ànim i a veure i ho feis servir.

Ens trobam amb un esceneri privilegiat per treballar l'impacte de l'home sobre el territori i diferenciam el que és un espai natural (amb els boscos d'alzines i pins i amb la garriga ) i un altre humanitzat (cultius oliveres). Importància manteniment zones naturals.



Aspecte de l'oliverar de Son Barnadàs. Activitat econòmica que suposa, juntament amb les ovelles, una important font d'ingrés a aquesta possessió de muntanya.


Pujada al Castell. Hem de sortir més! A qualcú la pujada li costà un poquet massa.





Arribam a l'entrada del castell roquer d'Alaró, aquest és l'unic lloc d'accés, les murades naturals impedeixen el pas per altres bandes.


Ja hem arribat i com a premi aquestes magnífiques vistes des Puig Major. Una passada!
Esperam que uns hagi agradat tant com a nosaltres
Fins aviat i una abraçada grossa:
Xavier i Fidela.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada