dilluns, 24 de maig del 2010

CP ES FOSSARET 5è DE PRIMÀRIA 20-5-2010

ESCOLA: CP ES FOSSARET
CURS: 5è DE PRIMÀRIA
ITINERARI: FREU I COMASSEMA
TEMÀTICA: CARBONERS, BANYARRIQUER, PAISATGE, FREU, CICLE D'AIGUA, POSSESSIÓ, TAFONA I OLIVERAR.
Dins aquesta barraca vivia el carboner, les condicions no eren molt comfortables si tenim en compte que hi havia d'estar entre sis i set mesos a l'any, o a vegades més.
Dins aquest forn el carboner hi enfornava el pa i la carn que volia torrar.


El Salt des Freu es troba en un moment de màxim esplendor i bellesa.

Caminant pel camí de Comassema podem observar tota la Vall d'Orient amb la Serra d'Alfàbia a un costat i la Serra de Son Montserrat a l'altre. Per dins la vall hi passa un torrent que duu l'aigua cap al Salt des Freu.

De camí a Comassema ens hem trobat una serp de garriga, quina sort! Aquestes serps normalment mengen petits vertebrats com per exemple dragons. Durant el dia s'amaguen per davall les pedres.

De camí cap a les cases podem observar la muntanya de Sa Rateta i el puig d'Amós a la dreta. També passam per dins l'oliverar que va ser una font de recursos durant molt de temps juntament amb el carbó per tal de sostenir la finca.

Just devora les cases de Comassema hi ha un grapat de pollancres, són uns arbres que es fan devora els llocs humits. Aprofitam per berenar-hi a l'ombra.

Vista de Comassema amb el puig d'Amós just darrere.

El safareig de Comassema és uns dels més grossos de les possessions de la Serra de Tramuntana.
El portal de les cases dels amos té a dalt l'escut dels Palou de Comassema. És adovellat i es troba situat dins la clastra de la possessió. Aquesta entrada dóna a l'interior del menjador dels amos els quals gestionaven les terres de la possessió.



Esperam que torneu un altre any.

Xavier i Rafel













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada