dimecres, 3 de febrer del 2010

CP SANT JORDI 4t 27 i 28 de gener

ESCOLA: CP SANT JORDI
CURS: 4t
ITINERARI: COMASSEMA I BOSC DE CAL REIS
TEMÀTICA: Possessió, oficis, paisatge, tafona, carboner, banyarriquer, alzinar i papallona rei.
A l'itinerari de Comassema podem veure un dels oliverars més importants de Mallorca a on hi podem veure oliveres milenàries.



Just quan arribam a Comassema podem veure el portal forà i el banc dels missatges. Aquesta possessió té una petita fortificació, hi podem observar els merlets.

A les cases dels amos hi podem veure diferents utensilis d'aquells temps. Aquestes són les dependències que servien de menjador, just darrere del qual hi ha la cuina amb les piques d'escurar.
La tafona mecanitzada de Comassema té uns cent anys d'antiguitat i funciona amb motor. Aquí es pot observar el trull i la premsa amb els esportins.



L'horabaixa vàrem fer un taller per treballar la papallona rei, el cicle vital d'aquesta i les espècies més comunes.




El dia següent vàrem anar al bosc de Cal Reis, observàrem la composició d'aquest i la importància que té per a les persones.





El banyarriquer és una plaga a Mallorca la incidència del qual és molt perjudicial per a les alzines. Les larves de banyarriquer mengen la fusta i s'endinsen cap a dedins la soca d'aquesta.




L'ofici de carboner ja no es pratica actualment però gràcies a un antic carboner de Bunyola que va fer la reconstrucció, podem veure una petita sitja, una barraca de carboner i un forn de pa.






Fins a una altra vegada.
Xavier i Rafel






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada