dilluns, 22 d’abril del 2013

CC SANT VICENÇ DE PAÜL 18, 19 D´ABRIL

CC  SANT VICENÇ DE PAÜL
CURS: 3R EP
ITINERARI DIA 1: COMASSEMA
CONTINGUTS: RELLEU, CICLE DE L´AIGUA, PLANTES, BANYARRIQUER, CARBONEIG, OFICIS DE POSSESSIÓ , ESTRUCTURA SOCIAL, POSSESSIÓ, TAFONA I TALAIOT.


Vàrem poder visitar una gran possessió de muntanya com és Comassema. Això ens va donar l´oportunitat de parlar del concepte de  possessió  i del cultiu per excel.lència de les possessions de muntanya de la Serra de Tramuntana, l´oliverar. Parlàrem dels diferents oficis que s´hi desenvolupaven: marger, pastor, collidora d´oliva, missatge, jornaler, tafoner,  traginer, carboner,......També, no ens oblidàrem de l´activitat ramadera que s´hi desenvolupa i dels usos antics i actuals que els propietaris fan del bosc de la possessió per treure´n  un profit. Una vegada a les cases de la  possessió, parlàrem del funcionament i de l´estructura social de la possessió i visitàrem les dependències dels amos i la tafona. També, vàrem fer un repàs a un  dels períodes més importants de la nostra prehistòria visitant un talaiot.

ITINERARI DIA 2: JOC DE DESCOBERTA

El darrer dia vàrem fer un joc per conèixer  d´una forma divertida la història i els llocs més representatius del llogaret d´Orient mitjançant un joc de descoberta.
Gràcies per la vostra visita i fins una altra!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada