dilluns, 10 de desembre del 2012

CC SANT FELIP NERI 4 I 5 DESEMBRE

ESCOLA : CC SANT FELIP NERI
CURS: 2N ESO
 ITINERARI: FREU
 
CONTINGUTS: PAISATGE, BOSC, BANYARRIQUER, CARBONERS, CALCINERS,  PLANTES AMB CLAU DICOTÒMICA, MOLÍ FARINER  I  SALT D´AIGUA.

Vàrem començar el nostre itinerari al camí  on poguérem gaudir d´una paronàmica impressionant de la vall d´Orient. Aquest hermós paisatge ens va permetre parlar i analitzar els diferents tipus de paisatge. Anant cap al bosc vàrem parlar i reconèixer les plantes i arbres més característics de l´entorn. Després ens endinsàrem al bosc d´alzines on vàrem parlar dels oficis antics que s´hi desenvolupaven, en especial, parlàrem de  l´ofici dels  carboners i dels calciners . També vàrem parlar de la plaga de banyarriquer que afecte al bosc d´alzines. Després de dinar, vàrem davallar cap  el torrent d´es Freu on vàrem parlar del molí d´aigua. Per acabar, vàrem arribar fins el salt d´aigua per a continuació emprendre el camí de tornada cap a les cases del camp d´aprenentatge on haviem de descansar i dormir.


                                                                     ITINERARI: PAS DE S´ESCALETA
 
CONTINGUTS: MARJADES, OLIVERAR  I  COLL DE CAÇADORS.


Per acabar la nostra estada de dos dies al camp d´aprenentatge tornàrem cap a Alarò pel Pas de s´Escaleta. Durant el trajecte aprofitàrem per treballar les marjades i l´oliverar.
Gràcies i fins una altra!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada