dimecres, 25 d’abril del 2012

CP ES FOSSARET 5È DE PRIMÀRIA 17 D´ABRIL

ESCOLA: CP ES FOSSARET
CURS: 5È DE PRIMÀRIA
ITINERARI: FREU
CONTINGUTS: PAISATGE, ORIENTACIÓ , BOSC, BANYARRIQUER, CLAU DICOTÒMICA,  CARBONERS, CALCINERS, TORRENT, MOLÍ D´AIGUA I SALT D´AIGUA.

Vàrem començar el nostre itinerari als camps de conreu de Cals Reis on poguérem gaudir d´una paronàmica impressionant de la vall d´Orient. Aquest hermós paisatge ens va permetre parlar i analitzar els diferents tipus de paisatge i parlar dels arbres fruiters que arran del començament de la primavera estaven ben florits. Anant cap al bosc vàrem parlar i reconèixer les plantes i arbres més característics de l´entorn amb l´ajuda d´una clau dicotòmica. Després ens endinsàrem al bosc d´alzines de Cals Reis on vàrem parlar dels oficis antics que s´hi desenvolupaven com eren l´ofici de carboner i calciner. També vàrem parlar de la plaga de banyarriquer que afecte al bosc d´alzines. En el punt més alt de l´itinerari, el Pas de s´Estaló, poguérem gaudir d´un dels paisatges més espectaculars de Mallorca . A continuació davallàrem per la comuneta de Sant Jordi fins al torrent del Freu duia aigua poqueta aigua. Abans de seguir amb l´itinerari vàrem fer una aturada per dinar i recuperar forces damunt d´una sitja de carboner devora el torrent. Després d´aquesta breu aturada, aprofitàrem que el torrent duia un poquet d´ aigua per visitar l´espectacular salt d´aigua del Freu i veure com l´home aprofitava la força de l´aigua mitjançant enginys com el molí d´aigua per moldre el gra i obtenir d´aquesta manera farina. Per finalitzar l´itinerari vàrem travessar el torrent i arribàrem fins a Son Perot on vàrem emprendre el camí de tornada cap a Orient.

2N DIA: JOC DE DESCOBERTA D´ORIENT.
El darrer dia vàrem fer el joc de descoberta d´Orient per conèixer d´una forma lúdica els espais més representatius i les curiositats del llogaret.

Gràcies per la vostra visita i fins aviat!!!Gràcies i fins aviat !!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada