divendres, 28 d’octubre del 2011

CP MESTRE COLOM 3R DE PRIMÀRIA 26 OCTUBRE

ESCOLA: CP MESTRE COLOM
CURS: 3R DE PRIMÀRIA
ITINERARI: ES FREU


TEMÀTICA: PAISATGE, PLANTES (CLAU DICOTÒMICA), BANYARRIQUER I MOLÍ D´AIGUA.

Vàrem començar l´itinerari en els camps de conreu d´arbres fruiters de la possessió de Cals Reis on vàrem poder parlar i contemplar en tota la seva grandiositat el paisatge de la vall d´Orient. De camí, vàrem treballar les claus dicotòmiques que varen esser una eina molt útil per identificar i observar les característiques més significatives de diferents plantes d´una forma divertida i participativa . A continuació ,ens endinsàrem en el bosc d´alzines de la mateixa possessió i poguérem observar les conseqüències negatives que té l´acció del banyarriquer, l´escarbat més gran de la nostra illa, damunt l´alzinar.

En el pas de s´Estaló, el punt més alt del nostre itinerari, poguérem gaudir d´una paronàmica excepcional de la vall d´Orient i de la serra d´Alfàbia abans de seguir el nostre camí davallant per la comuneta de Sant Jordi on podem trobar vestigis dels antics oficis que es realitzaven al bosc.


Finalment, quan arribàrem al Freu vàrem visitar el molí d´aigua i vàrem poder conèixer així com els nostres avantpassats aprofitaven la força de l´aigua per moldre gra i obtenir farina. També aprofitàrem per recuperar forces dinant damunt d´una sitja de carboner abans de tornar a l´escola.

Gràcies i fins aviat !!!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada