divendres, 18 de març del 2011

CP SON BASCA 2n i 3r CICLE DE PRIMÀRIA 17-3-11

ESCOLA: CP SON BASCA (SA POBLA)

CURS: 3r,4t,5è i 6è DE PRIMÀRIA

ITINERARI: CASTELL D'ALARÓ I COMASSEMA

TEMÀTICA: HISTÒRIA DEL CASTELL, ORIENTACIÓ, RELLEU MUNTANYENC, VOCABULARI MUNTANYENC, CARBONEIG, BANYARRIQUER, FAUNA EN GENERAL, PLANTES, OLIVERAR, PAISATGE, TAFONA I POSSESSIÓ.


El primer dia hem pujat al Castell d'Alaró. Durant l'itinerari hem pogut veure rotlles de sitja i barraques de carboners. Caminant hem tengut la sort de trobar quatre trossos de fòssils d'ammonits, un mol.lusc que va viure en el triàsic fa milions d'anys. També hem pogut veure la font d'en Tries, una font de mina que es troba just devora de la carretera. D'altra banda hem après el nom de diferents plantes que es troben per aquests indrets amb l'ajuda d'una clau dicotòmica. A dalt del castell hem fet un treball per tal de conèixer el relleu muntanyenc i amb els més grans hem fet feina amb mapes i brúixoles. La història del Castell d'Alaró ha estat explicada a dalt just devora la torre de l'Homenatge. Conèixer què és una coma, un cim, una vessant, una carena, una vall, un coll...; ha estat un dels objectius d'aquest itinerari.

El segon dia hem anat a Comassema i hem après a diferenciar els diferents tipus de paisatge que hi ha: natural, rural i urbà. També hem vist uns dels oliverars més ben conservats de Mallorca i el lloc a on es feia l'oli: la tafona. Quan hem arribat a les cases hem vist la clastra, les cases dels amos, el safareig i la tafona. Una mica de història ens ha ajudat a conèixer la importància d'aquesta possessió de muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada