dimecres, 15 de desembre del 2010

ESCOLA: CP NADAL CAMPANER (COSTITX)CURS:
TOTS ELS D'INFANTIL I PRIMÀRIAITINERARI: ED.INFANTIL I 1r CICLE (SON BERNADÀS), 2n I 3r CICLE (ES FREU)
CONTINGUTS:-ED.INFANTIL I 1r CICLE: ANIMALS,TAFONA, ARBRES FRUITERS I OLIVERAR.-2n I 3r CICLE DE PRIMÀRIA: PAISATGE, ORIENTACIÓ AMB MAPES, ESTUDI DE L'ALZINAR, ELS CARBONRES.
Avui hem vist els animals que tenen a Son Bernadàs: cabres, oques, conills, ànneres, cignes, perdius, guàtlleres, verderols, diamants, porcs, galls... També hem vist una tafona a on encara ara s'hi fa oli. Hem visitat l'oliverar de Son Bernadàs i els camps dels arbres fruiters.Amb els més grans hem fet l'itinerari des Freu, hem pogut fer feina de camp (com fan els biòlegs) per estudiar les característiques i problemàtiques de l'alzinar. Després hem vist la importància que tenien els carboners a l'època dels nostres padrins i com feien una correcta gestió dels boscos. Finalment, hem visitat l'entorn màgic del torrent de Coanegra amb l'espectacular salt des Freu.

Aquí teniu les dues entrades de la visita que ha efectuat l'escola. La primara correspon a les fotos de l'itinerari des Freu i la següent entrada és la de Son Bernadàs.
ES FREU
Primeres explicacions.

Sembram aglans. Ajudam a la regeneració del bosc.

Començam la feina de camp: mesuram alzines per determinar la seva edat.




Recollim dades per extreure conclusions.



Comptam el núm. d'exemplars joves, analitzam l'impacte d'ovelles, cabres i determinam quin és el paper que hi juga l'home en el procés de conservació dels boscos.


La segona part de l'itinerari se centra en la feina dels carboners. Visitam una sitja, una barraca i un forn de pa.

Finalment i per acabar l'itinerari visitam l'espectacular Salt des Freu, tota una passada!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada