dimecres, 4 de novembre del 2009

CP Rafal Vell (3r curs): 20-10-09

Itinerari: Comassema
Curs: 3r de primària.
Continguts treballats: Paisatge, oficis antics i possessions, plantes.
A l'entrada del camí de Comassema començam a fer un poquet de feina. Amb l'ajuda de mapes de Mallorca situam la vall d'Orient i la Serra de Tramuntana.
Mentre avançam i amb l'ajuda de les fitxes de les plantes de la garriga i boscos mediterranis, observam i classificam diferents espècies (càrritx, porrassa, ullastre, abatzers, polipodi, lletrera, estepa, Frare bec, alzina, pi..).


A classe hem treballat els oficis relacionats amb les possessions. Explicam quines eren aquestes feines i ens centram amb aquelles que es duien a terme a la possessió de Comassema.

Els quaderns de camp són una eina valuosa que els alumnes de tercer fan servir per fer anotacions interessants i dibuixos. Un bon mètode per començar a ser uns bons naturalistes.

Hem arribat a Comassema. L'entrada és impressionant! i la funció defensiva és clara. Xerram dels senyors, amos, missatges i del paper que hi jugava cada un.

TTenim el privilegi que ens deixin visitar la cuina i la tafona.


Per acabar explicam quin era el procés a través del qual l'oliva es convertia en oli. La tafona es conserva en molt bon estat. Esclafar, premsar i decantar eren les tres passes que l'oliva seguia fins que es convertia en oli.


Esperam que us hagi agradat, fins aviat:
Xavier i Rafel.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada