dimarts, 5 de maig del 2009


Ruta: Es Freu.

Grup: tercers CP Nostra Senyora de Robines (Binissalem)

temàtica: Cicle de l'aigua.

Data: 28-04-09

Començam la ruta observant el sistema de reg per goteig. Una manera d'estalviar aigua i fer-ne un ús responsable.Observam diferents plantes de la garriga mediterrània i comprovam les adaptacions als estius calurosos. En aquesta foto s'observa el càrritx, planta molt important per als carboners.
Entram a l'alzinar. L'alzina és un arbre adaptat a llocs humits i ombrívols, no pot viure a zones més caluroses. En canvi, els pinars són més adaptables i aguanten temperatures més altes.Estudiam l'impacte del banyarriquer a les alzines. És una plaga que s'ha de controlar. Aprenem a diferenciar les alzines atacades i també com ajudar-les.
Arribam a una sitja. Estudiam l'ofici de carboner i visitam la barraca on vivien.


Observam una bassa per abeurar els animals. Era molt important disposar d'aigua. Si no hi havia fonts, aquest era un bon sistema per aconseguir-ne. Aquesta bassa està situada just després del Pas de S'Estaló. Des d'aquí podem veure una panoràmica de la Serra molt xula i xerrar dels embassaments com a sistemes de captació i distribució de l'aigua que arriba a les nostres casesHa arribat l'hora de dinar. Hem de recuperar forces!


Una petita jòia de la nostra flora, El cyclamen balearicum o pa porcí. Una planta gairebé única a les nostres illes. Solament creix aquí i a una petita franja de França.Estudiam les parts d'un torrent. Aquí ens trobam al tram mig.
Uau, quina passada! el salt des Freu. Tota l'aigua passa per un petit canal, espectacular!

Per acabar, visitam les runes des molí fariner ja citat a les cròniques de la conquesta de Mallorca.

Esperam que us hagi agradat tant com a nosaltres.

Fins aviat:

Fidela i Xavier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada