dilluns, 26 de març del 2012

IES SA BLANCA DONA 21, 22 I 23 DE MARÇ

ESCOLA : IES SA BLANCA DONA
CURS: 3R ESO
ITINERARI 1R DIA: CASTELL D´ALARÓ

CONTINGUTS: PAISATGE, FLORA , VOCABULARI MUNTANYENC I HISTÒRIA.

El mal temps semblava que faria acte de presència però finalment va millorar cosa que va esser d´agrair ja que ens va deixar gaudir amb més tranquilitat de l´itinerari. Per començar vàrem fer una aturada en els camps de conreu de Cals Reis cosa que ens va permetre parlar del paisatge. Després, vàrem començar la pujada al castell per l´oliverar de Son Bernadàs on vàrem parlar de les marjades i les font de mina. També vàrem ampliar el nostre vocabulari muntanyenc amb paraules com: coma, comellar, vall, serra, mola..... Quan vàrem arribar al castell vàrem aprendre un poc més de la seva història i llegendes. També vàrem conèixer el nom de les muntanyes que es poden comtemplar des del seu cim. Abans de partir, el donat ens va obrir les portes del recent inagurat centre d´interpretació que ens va permetre conèixer més sobre el castell.



2N DIA: COMASSEMA I PUIG D´AMÓS

CONTINGUTS: POSSESSIÓ, OFICIS ANTICS, CLAPERS, ROTERS, MODELAT CÀRSTIC I TALAIOT.

Després de descansar ens vàrem posar en marxa cap al Puig d´Amós. Una vegada vàrem arribar al cim vàrem poder gaudir d´unes vistes privilegiades de la Serra de Tramuntana. Després, ens vàrem dirigir cap a un talaiot que està a la mateixa possessió que ens va permetre parlar de la prehistòria de la nostra illa. Per acabar, vàrem anar a la possessió de Comassema per conèixer com és una possessió típica de muntanya i com era el seu funcionament.

3R DIA: L´HORA DELS ADÉUS.

El darrer dia just ens vàrem veure per desitjar-vos un bon viatge de tornada. Esperam que vos hagi agradat tant com a nosaltres i que l´any que ve pogueu repetir.

Gràcies i fins una altra !!!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada