dimarts, 22 de desembre del 2009

CP Santa Isabel: 18-12-09

Escola: CP Santa Isabel
Curs: Sisè de primària
Itinerari: Es Freu
Temàtica treballada: Paisatge, Indústria del carbó, Banyarriquer i cicle de l'aigua.
Tot d'una quan començam ens dirigim cap a la sitja. Ens queda un llarg camí per recórrer i no podem badar. Avui haurem de tornar a Orient per la carretera. Estudiam com vivien els carboners, com era el seu ofici i la importància d'aquesta feina a la Mallorca preturística. Visitam la barraca i el forn de pa.

Quan arribam al Pas de s'Estaló diferenciam els tipus de paisatge (natural, rural i urbà) i reflexionam sobre les consequències negatives que es poden produir quan hi ha un desequilibri entre aquests tres paisatges.

Un poc més envant i després d'una bona caminadeta arribam al Salt des Freu, un lloc molt especial. Aprofitam per explicar les parts del torrent i ens disposam a baixar al salt.

Aquestes darreres plogudes han fet que pel Salt devalli un volum considerable d'aigua, tota una xulada!

Finalment ha arribat l'hora de dinar. Després ens restarà un tram d'uns trenta minuts i arribarem a Orient.
Volem donar l'enhorabona a tots els alumnes. Si volíem fer tot l'itinerari havíem de tenir clar que ens hauríem d'esforçar per poder arribar d'hora. En tot moment hem duit un bon pas i les aportacions a les explicacions fetes han sigut molt positives. Enhorabona a tots. Esperam que ens tornem a veure aviat:
Xavier i Rafel





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada