divendres, 27 de gener del 2012

CP SON JUNY 1R I 2N CICLE DE PRIMÀRIA 26 DE GENER

ESCOLA: CP SON JUNY
CURS: 1R I 2N CICLE DE PRIMÀRIA
ITINERARI: FREU


CONTINGUTS 1R CICLE: PAISATGE, BOSC, BANYARRIQUER, CONTE, CARBONERS I CALCINERS.


CONTINGUTS 2N CICLE: PAISATGE, BOSC, BANYARRIQUER, CARBONERS, CALCINERS I CICLE DE L´AIGUA.


Vàrem començar el nostre itinerari en els camps de conreu de Cals Reis on poguérem gaudir d´una paronàmica impressionant de la vall d´Orient que ens va permetre parlar i analitzar els diferents tipus de paisatge i parlar dels arbres fruiters. Durant el camí cap al bosc vàrem parlar de les plantes i arbres més característics de la zona i de les seves adaptacions a l´entorn. Després ens endinsàrem al bosc d´alzines on vàrem parlar dels oficis antics que s´hi desenvolupaven com eren l´ofici de carboner i calciner. En el punt més alt de l´itinerari, el Pas de s´Estaló, poguérem gaudir d´un dels paisatges més espectaculars de Mallorca i devora una bassa parlar del cicle de l´aigua. A continuació davallàrem per la comuneta de Sant Jordi fins al torrent del Freu on vàrem dinar damunt d´un rotllo de sitja. Una vegada amb la panxa plena i acompanyats d´una sonada de flabiol i tamborino, vàrem travessar el torrent per finalitzar l´itinerari al camí de Son Perot.






Gràcies per la vostra visita i fins una altra!!!









CP GABRIEL COMES I RIBAS 2N DE PRIMÀRIA 24 DE GENER

ESCOLA: CP GABRIEL I COMES


CURS: 2N DE PRIMÀRIA


ITINERARI: FREU


CONTINGUTS: PAISATGE, CICLE DE L´AIGUA, CARBONERS, CALCINERS, PLANTES I CONTE.



Vàrem començar el nostre itinerari en els camps de conreu de Cals Reis on poguérem gaudir d´una paronàmica impressionant de la vall d´Orient que ens va permetre parlar i analitzar els diferents tipus de paisatge i parlar dels arbres fruiters. Durant el trajecte vàrem parlar de les plantes i arbres més característics de la zona i de les seves adaptacions a l´entorn. Després ens endinsàrem al bosc d´alzines on vàrem parlar dels oficis antics que s´hi desenvolupaven com eren l´ofici de carboner i calciner. En el punt més alt de l´itinerari, el Pas de s´Estaló, poguérem gaudir d´un dels paisatges més espectaculars de Mallorca. A continuació davallàrem per la comuneta de Sant Jordi fins al torrent del Freu on vàrem dinar damunt d´un rotllo de sitja. Una vegada amb la panxa plena, vàrem travessar el torrent per finalitzar l´itinerari al camí de Son Perot.



Gràcies per la vostra visita i fins una altra!!!




dilluns, 23 de gener del 2012

IES JOAN ALCOVER 1R ESO 13 I 19 DE GENER

IES JOAN ALCOVER

CURS: 1R ESO

ITINERARI: FREU

CONTINGUTS: PAISATGE, PLANTES (CLAU DICOTÒMICA), BANYARRIQUER, ESTUDI DEL BOSC I PROCÉS DE CARSTIFICACIÓ.



Vàrem començar el nostre itinerari travessant els camps de conreu de Cals Reis des d´on poguérem gaudir d´una impressionant paronàmica de la vall d´Orient i analitzar els diferents tipus de paisatges que podem observar i les seves característiques més importants. De camí, vàrem identificar les plantes més representatives de la zona i les seves característiques i funcions. Després ens endisàrem al bosc d´alzines de Cals Reis i aprofitàrem per berenar i recuperar forces davall l´Alzina Gran per ,a continuació, fer l´ estudi del bosc i parlar de les conseqüències negatives que té la plaga de banyarriquer sobre l´alzinar. Després, vàrem arribar al Pas de s´Estaló que és el punt més alt del nostre itinerari on vàrem gaudir d´una paronàmica impressionant de la vall i la serra d´Alfàbia i on parlàrem del procés de carstificació. A continuació , davallàrem per la comuneta de Sant Jordi per arribar al torrent del Freu .

Gràcies i fins una altra !!



C PURESA DE MARIA E. INFANTIL 11 I 18 DE GENER

ESCOLA: C PURESA DE MARIA (MANACOR)



CURS: 3, 4 I 5 ANYS



ITINERARI: SON BERNADÀS I OLIVERAR




TEMÀTICA: OLIVERAR, ANIMALS DE POSSESSIÓ, ARBRES FRUITERS I TAFONA.




Vàrem començar l´itinerari a la Font d´en Tries on vàrem berenar. Abans d´anar a la possessió, visitàrem l´oliverar de Son Bernadàs . Una vegada a la possessió aprenguérem les característiques més importants dels animals de possessió que trobàrem ( aus, cabres, conills, porcs,....) i fins i tot, els hi donàrem menjar. També, parlàrem de l´activitat agrícola que es desenvolupa a la possessió a nivell d´ arbres fruiters. Per finalitzar la visita, entràrem a la possessió per conèixer el funcionament de les dues tafones ( una de tradicional i una altra de mecanitzada ) que tenen a Son Bernadàs.




Gràcies per la vostra visita i fins una altra !!!



CORPUS CHRISTI 1R I 2N DE PRIMÀRIA 17 DE GENER

ESCOLA: CORPUS CHRISTI
CURS: 1R I 2N
ITINERARI: COMASSEMA


CONTINGUTS: PAISATGE, OFICIS, FLORA , POSSESSIÓ I CICLE DE L´AIGUA.



Vàrem poder visitar una gran possessió de muntanya com és Comassema. Això ens va donar l´oportunitat de parlar dels diferents elements que formen el paisatge d´Orient. De camí, també parlàrem dels arbres més representatius que formen els nostre boscs . En arribar a l´oliverar de la possessió, parlàrem dels diferents oficis que s´hi desenvolupaven: marger, pastor, collidora d´oliva, missatge,...... Una vegada a la possessió, parlàrem devora del gran safareig de la possessió del cicle de l´aigua. També parlàrem del funcionament i de l´estructura social de la possessió i visitàrem les dependències dels amos.



Fins aviat !!!



RAMON LLULL 4T DE PRIMÀRIA 12 DE GENER

ESCOLA: RAMON LLULL (SANTA MARIA)
CURS: 3R I 4t
ITINERARI: COMASSEMA


CONTINGUTS: PAISATGE, OFICIS, FLORA, POSSESSIÓ I TAFONA.




Vàrem poder visitar una gran possessió de muntanya com és Comassema. Això ens va donar l´oportunitat de parlar dels diferents elements que formen el paisatge d´Orient. De camí, també parlàrem dels arbres més representatius que formen els nostre boscs . En arribar a l´oliverar de la possessió, parlàrem dels diferents oficis que s´hi desenvolupaven: marger, pastor, collidora d´oliva, missatge,...... Una vegada a la possessió, parlàrem de l´estructura social que l´habitava i visitàrem les dependències dels amos.



Gràcies per la vostra visita !!!