dimecres, 21 de desembre del 2011

CP MIGJORN 3R DE PRIMÀRIA 21 DE DESEMBRE

ESCOLA: CP MIGJORN (CALVIÀ)

CURS: 3R

ITINERARI: SON BERNADÀS I OLIVERAR


TEMÀTICA:PAISATGE, OLIVERAR, ANIMALS DE POSSESSIÓ, ARBRES FRUITERS I TAFONA.


Vàrem començar l´itinerari a la Font d´en Tries on vàrem berenar. Abans d´anar a la possessió, visitàrem l´oliverar de Son Bernadàs i parlàrem del paisatge de la vall d´Orient.


Una vegada a la possessió aprenguérem les característiques més importants dels animals de possessió que trobàrem ( aus, cabres, conills,....) i fins i tot, els hi donàrem menjar. També, parlàrem de l´activitat agrícola que es desenvolupa a la possessió a nivell de conreus de cereals i arbres fruiters. Per finalitzar la visita, entràrem a la possessió per conèixer el funcionament de les dues tafones ( una de tradicional i una altra de mecanitzada ) que tenen a Son Bernadàs.


Gràcies per la vostra visita i bones festes!




CP MIQUEL DURÀN I SAURINA 3R I 4T DE PRIMÀRIA 20 DE DESEMBRE

ESCOLA: CP MIQUEL DURÀN I SAURINA (INCA)



CURS: 3R I 4t
ITINERARI: COMASSEMA




CONTINGUTS: PAISATGE, OFICIS, RELLEU, POSSESSIÓ I TAFONA.




Vàrem poder visitar una gran possessió de muntanya com és Comassema. Això ens va donar l´oportunitat de parlar dels diferents elements que formen el paisatge d´Orient. De camí, també parlàrem dels arbres més representatius que formen els nostre boscs . En arribar a l´oliverar de la possessió, parlàrem dels diferents oficis que s´hi desenvolupaven: marger, pastor, collidora d´oliva, missatge,...... Una vegada a la possessió, parlàrem de l´estructura social que l´habitava i visitàrem les dependències dels amos i la tafona on s´hi feia l´oli.



Gràcies per la vostra visita i bones festes!!!






dilluns, 19 de desembre del 2011

CP BADIES 4T DE PRIMÀRIA 15 DE DESEMBRE

ESCOLA: CP BADIES ( PALMA )

CURS: 4T DE PRIMÀRIA

ITINERARI: FREU

CONTINGUTS: PAISATGE, ESTUDI DEL BOSC, CARBONERS, CALCINERS, PLANTES I SALT D´AIGUA.


Vàrem començar el nostre itinerari en els camps de conreu de Cals Reis on poguérem gaudir d´una paronàmica impressionant de la vall d´Orient que ens va permetre parlar i analitzar els diferents tipus de paisatge i parlar dels arbres fruiters. Durant el trajecte vàrem parlar de les plantes i arbres més característics de la zona i de les seves adaptacions a l´entorn. Després ens endinsàrem al bosc de Cals Reis on vàrem fer una activitat per estudiar el grau de maduresa del bosc, per a continuació, parlar dels oficis antics que s´hi desenvolupaven com eren l´ofici de carboner i calciner. En el punt més alt de l´itinerari, el Pas de s´Estaló, poguèrem gaudir d´un dels paisatges més espectaculars de Mallorca.A continuació davallàrem per la comuneta de Sant Jordi fins al torrent i poder comtemplar l´espectacular salt d´aigua del Freu. Per finalitzar , vàrem travessar el torrent per finalitzar l´itinerari al camí de Son Perot.



Gràcies per la vostra visita i fins una altra!!!







dilluns, 12 de desembre del 2011

CP ELS TAMARELLS 5È I 6È DE PRIMÀRIA 7 I 9 DE DESEMBRE

ESCOLA: CP ELS TAMARELLS (PALMA)

CURS: 5È I 6È

ITINERARI: COMASSEMA

CONTINGUTS: PAISATGE, FLORA, POSSESSIÓ I TAFONA.


Vàrem poder visitar una gran possessió de muntanya com és Comassema. Això ens va donar l´oportunitat de parlar dels diferents elements que formen el paisatge d´Orient. De camí, també parlàrem de les diferents plantes més representatives que podem trobar en aquest entorn privilegiat i dels seus usos. En arribar a l´oliverar de la possessió, parlàrem dels diferents oficis que s´hi desenvolupaven. Una vegada a la possessió, visitàrem les dependències dels amos i la tafona on s´hi feia l´oli.

Gràcies per la vostra visita i fins aviat!!!




dilluns, 5 de desembre del 2011

IES BERENGUER D´ANOIA

IES BERENGUER D´ANOIA

CURS: 1R ESO

ITINERARI: FREU


CONTINGUTS: PAISATGE, PLANTES, BANYARRIQUER, CICLE DE L´AIGUA, PROCÉS DE CARSTIFICACIÓ I USOS DE L´AIGUA



Vàrem començar el nostre itinerari travessant els camps de conreu de Cals Reis des d´on poguérem gaudir d´una impressionant paronàmica de la vall d´Orient i analitzar els diferents tipus de paisatges que podem observar i les seves característiques més importants. De camí, vàrem identificar les plantes més representatives de la zona i les seves característiques i funcions. Després ens endisàrem al bosc d´alzines de Cals Reis i aprofitàrem per berenar i recuperar forces davall l´Alzina Gran, a continuació , férem l´ estudi del bosc i parlàrem de les conseqüències negatives que té la plaga de banyarriquer sobre l´alzinar. Després, vàrem arribar al Pas de s´Estaló que és el punt més alt del nostre itinerari on vàrem gaudir d´una paronàmica impressionant de la vall i la serra d´Alfàbia i on parlàrem del cicle de l´aigua i el procés de carstificació. A continuació , davallàrem per la comuneta de Sant Jordi per arribar al torrent del Freu i parlar dels usos de l´aigua i veure el molí fariner . Abans d´emprendre el camí de tornada, vàrem veure l´espectacular salt d´aigua i finalitzar així de la millor manera el nostre itinerari .



Gràcies i fins una altra !!